diumenge, 23 d’agost del 2015

CARTA 4

Hola! 

Aquestes darreres setmanes he estat ballant a una piscina que em venia un pel gran, però tot controlat.

Alguns de vosaltres ja ho sabeu, per fi he trobat feina! Crec que ha estat un bon cop de sort ben aprofitat. Juro que estava pensant en la tornada de derrota cap a Barcelona. 
Vaig rebre un mail i a partir d'aqui tot de pressa (piscina). Estic a la recepció d'un hotel al centre d'Amsterdam, és petit (20 habitacions) i senzill, però trobo que té molt encant. És el Rembrandtplein Hotel, no us allotgeu si és per venir-me a veure per què no permeten relació: client-treballador, en qualsevol cas.

Tenir feina comporta una sèrie de gestions si ets un nouvingut; visita a l'ambaixada espanyola o cònsol en el meu cas (em va atendre una dona gran, professional i elegant i va atendre'm sense visita prèvia, bravo), visita a l'ajuntament per treure't un número de la seguretat social provisional (a la mateixa ambaixada et diuen a quin ajuntament i a quina hora), visita a un banc que et permeti sense ser resident i sense demostrar encara que tens un contracte laboral, per tant una nòmina que garanteixi diners, en aquest cas ING. Visita a un The Phone House per comprar un samsung galaxy young2 amb pre-paid(per què per fer contracte cal tenir una durada de 4 mesos a qualsevol banc dels Països Baixos). Fins aquí fita assolida.

Ara toca trobar un lloc més proper a Amsterdam per viure. Quan el tingui passaré a ser resident i aleshores cal fer més gestions, però això ja ens arribara.

Aquests dies he conegut més d'aprop la ciutat. Amsterdam és maca com Barcelona, amb les seves zones diferenciades. 
Té canals sense barana, vaixells petits, festes-vaixell, cases-vaixell, bicicletes, tramvies estrets, cafeteries i takesaway a dojo, atraccions turístíques; Heinneken Experience, La Casa d'Anna Frank, La Casa Rembrandt, cases de gent coneguda que va viure a Amsterdam. Maletes (moltes i a totes hores i de totes les mides), ipads i portàtils oberts a qualsevol hora del dia, gent jove, gent gran, gent seriosa, estudiants internacionals simpàtics. Aquí totes les feines són dignes i respectades i hi ha funcionaris per a tot.

Quan surto de casa em miro el camí de cabres amb uns altres ulls, potser ho trobaré a faltar i tot.


Una gran-gran abraçada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada